SchrijfPassie

Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat er in je verborgen ligt.

Vloeiend schrijven. Je eigen creativiteit aanboren en gebruiken. Nieuwe ideeën, nieuwe mogelijkheden zien en vooral plezier hebben in het schrijven. SchrijfPassie laat zien wat er in je verborgen ligt. Niet het eindproduct staat centraal, maar het schrijfproces, waarbij persoonlijke groei de focus is. Voor alle workshops en cursussen geldt, dat kennis en/of ervaring niet vereist is.

Meerdaagse cursussen:

Ontdek de wilde vrouw in jezelf           

Wilde vrouw

                  

In vier bijeenkomsten maak je door middel van schrijfopdrachten kennis met de wilde vrouw in jezelf.  In contact komen met de wilde vrouw in je zelf is worden wie je in wezen bent: in balans, in staat aan te geven wat nodig is, passioneel, levendig, creatief, assertief, vrouwelijk, de stem van je hart volgend.

Data: 10 en 24 oktober, 7 en 21 november van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen. Kosten: 115 euro incl. attentie, 21% btw, koffie of thee. Maximaal 6 deelnemers.

Creatief schrijven voor professionals: zie website voor informatie

Autobiografisch schrijven

Schatgraven door je geheugen door middel van het schrijven van clusters. Deze teksten vormen de ruggengraat van je levensverhaal. In zes bijeenkomsten is jouw levensverhaal niet geschreven, maar je hebt handvatten en mogelijke schrijfonderwerpen gekregen om er zelf mee door te gaan.

Data: in overleg

Online cursussen:

    De Wand        

Het boek “De Wand” van Marlen Haushofer dient als inspiratiebron van  deze schriftelijke cursus. Hoe zou het zijn als je denkt een weekend in de bergen door te brengen en je komt de volgende ochtend tot de ontdekking dat je alleen bent en dat er een wand is komen te staan die je afsluit van de rest van de wereld?  Je moet overleven met een hond, koe en kat. Wat doet dat met je?

Ik geef je schrijftechnieken die je meenemen in de leefwereld van de hoofdpersoon en misschien in die van jou. Voel je vrij te schrijven en luister naar wat er in je verborgen lig. Laat je verrassen door je pen. Ervaring met schrijven is niet nodig. De schrijfopdrachten stuur ik je wekelijks per mail toe.

In gesprek met je hart

Twintig schrijfoefeningen om te ontdekken wat er in je leeft.

Naar je toe schrijven in 365 dagen

Elke dag een citaat en een afbeelding ter inspiratie.

Wherever you go, there you are

 Deze uitspraak komt van de Amerikaanse bioloog Jon Kabat-Zinn, die 40 jaar gelden mindfulness introduceerde. Waar het om gaat bij mindfulness is aandacht voor de ervaring in het hier en nu, zonder oordeel. Tijdens deze schrijfworkshop kies je een plek waar je wilt zijn en laat je je meevoeren met wat er in je leeft. Zonder oordeel en met aandacht. We werken met foto’s als inspiratiebron.

De natuur in 17 lettergrepen: 29 september 13.30 – 16.00 uur

Haiku ’s schrijven vergt de nodige aandacht, maar eenmaal de slag te pakken, is het heel leuk om te doen. Ervaring en kennis worden niet verondersteld. Ik geef de belangrijkste vormregels en we gaan aan de slag. Laat je verassen door je dichterlijke talenten!

Deze online cursussen kosten 25 euro per stuk.

Workshops op de Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen:

“Zelfportret schrijven”: 7 november van 9.30 tot 12.00 uur

Je pen als schilderskwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag. Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

“Inspiratie”: 28 november van 13.30 tot 16.00 uur

We gaan onderzoeken waar jij je inspiratie uithaalt? Zijn er personen die je inspireren? Of haal je inspiratie uit beelden of teksten? We gaan experimenteren met verschillende werkvormen.

“Terugkijken en vooruitzien” op 7 december van 13.30 tot 16.00 uur

Waar wil je afscheid van nemen en wat wil je meenemen? Welke steen heb jij verlegd dit jaar? Hoe zie jij het volgende jaar? Schrijvend staan we stil bij dat is geweest en wat komt.

Alle workshops kosten 25 euro per stuk.

Workshops op maat: schrijven met vriendinnen, familie, collega’s of workshops op maat zijn ook mogelijk. Informeer ernaar. Prijs op navraag.

Cadeaubonnen zijn mogelijk in elk gewenst bedrag.

Voor meer informatie of aanmelding:

Conny Plomp

info@schrijfpassie.nl
www.schrijfpassie.nl

Ook te volgen via twitter, linkedin en http://about.me/plompconny
Tel. 06-20633203

Dit bericht is geplaatst in Cursus / Les, Schrijven & vertellen, Workshop. Bookmark de permalink.