Cursus fotografie voor jongeren

Vertel een verhaal met beelden.

Je bent tussen de 12 en 16 jaar, je vindt fotograferen leuk! En je wilt weten wat je nog meer met je fototoestel kunt doen. Dan is deze basiscursus iets voor jou.

Leren fotograferen begint bij het leren kijken! Kennis over compositie, kadrering, perspectief is daarbij onmisbaar, evenals technische basiskennis: hoe werkt m’n camera, wat is scherptediepte, hoe belicht je een foto in moeilijke omstandigheden toch goed. Kortom maak kennis met de fijne kneepjes van het fotografievak en leer hoe je foto’s leuker en verrassender maakt!

Centraal in de cursus staat het maken van ‘beeldverhaal’.
Hoe maak je met meerdere foto’s een verhaal, hoe breng je afwisseling aan in je foto’s en hoe zorg je dat al die verschillende beelden interessant zijn om naar te kijken!

Programma

De cursus wordt gegeven in twee dagdelen – een deel iets meer gericht op ‘praktische theorie’ met allerlei oefeningen en een deel iets meer gericht op praktijkvoorbeelden en bespreking van de opdrachten. Allerlei situaties die je als beginnend fotograaf tegenkomt worden besproken en al doende wordt je meegenomen in de basis beginselen van de fotografie. ‘Techniek volgt doel’ is het uitgangspunt.

Na deze cursus ben je beter instaat om meer te doen met je fotocamera en kun je beter inspelen op bepaalde situaties waardoor je foto’s veel leuker en verrassender worden.

Vragen

  • Is voorkennis vereist? Nee
  • Hoe groot is de groep? Er zijn maximaal 6 deelnemer
  • Hoeveel tijd ben ik naast de cursus kwijt? De tijd die je nodig hebt voor de opdrachten
    maak je buiten cursus tijd om.

Maar informatie en aanmelden: MedialabWageningen