Eendaagse cursus: Maak betere foto’s met je eigen camera

Cursus Van spiegelreflex tot Iphone: ‘de beste camera is degene die je bij je hebt’

Fotograferen in het huidige digitale tijdperk is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Toch kan het resultaat erg tegenvallen. Hoe komt dat?

Om een goede foto te kunnen maken moet je weten wát je wilt maken en hoe je dat kunt bereiken. Kennis over compositie, kadrering, perspectief is essentieel en enige basiskennis over de techniek van de fotografie is onmisbaar.

Veel voorkomende situaties die je als fotograaf tegenkomt worden besproken en al doende wordt je meegenomen in de basisbeginselen van de fotografie. ‘Techniek volgt doel’ is het uitgangspunt.
Na deze korte cursus zul je in staat zijn om meer te doen met je fotocamera en kun je beter inspelen op bepaalde praktijksituaties waardoor je foto’s interessanter worden.

Programma

De cursus bestaat uit twee avonden.

Eerste avond
Je brengt zelf twee foto’s mee: een foto die je zelf gemaakt hebt die het toch nog niet helemaal is en een foto – mag ook uit krant of tijdschrift zijn – die je heel goed vindt.
Je krijgt deze avond 10 tips om je foto’s te verbeteren. De tips worden geïllustreerd met beelden en verhalen uit de beroepspraktijk. De docent gaat in op de foto’s die de cursisten hebben meegebracht.
Je krijgt een opdracht mee voor volgende keer.

Tweede avond
Aan de hand van de resultaten van de foto-opdracht wordt ook aandacht besteed aan de technische aspecten van het fotograferen. Wat wilde je bereiken met de foto en waarom is dat meer of minder goed gelukt. Welk effect heeft diafragmeren, hoe belicht je een foto in moeilijke omstandigheden goed, hoe ga je om met een bewegend onderwerp.

Kijk voor data meer informatie op MediaLab Wageningen »