Cursus ‘Meer bezoekers op je website’

Workshop "meer bezoekers op je website"Goed gevonden worden in Google /op internet? Meer bezoekers op je website?

Zoekmachines zijn één van de belangrijkste succesfactoren van een website. Een goede positionering bij Google garandeert een groter aantal bezoekers, een hoge notering in de resultaten van zoekmachines worden ook vaak gezien als teken van kwaliteit. In de workshop wordt aandacht besteed aan zowel de marketingkant als aan de technische kant van het zoekmachineoptimalisatie. De verschillende onderdelen worden geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden.

“Ik was verbaasd over wat ik allemaal zelf kan doen om de positie van mijn website bij Google te verbeteren. Op 7 van de 12 besproken punten heb ik mijn site verbeterd. Deze verbeteringen uit het stappenplan leverden al binnen enkele weken een verdubbeling van het bezoekersaantal op!”

De workshop zoekmachine optimalisatie is de ideale oplossing voor organisaties die zoekmachine optimalisatie zelf willen uitvoeren en daarvoor graag de benodigde kennis willen ontwikkelen. Enige basiskennis van websites is gewenst, maar gezien brede benadering van zoekmachine optimalisatie in deze workshop is dit zeker geen vereiste.

Programma

Aan de hand van onderstaande 7 stappen leert u in een middag hoe u het bezoekersaantal van uw website structureel kunt verbeteren.

  1. Alles over Google – Hoe werkt een zoekmachine, wat is zoekmachineoptimalisatie en wat is het verschil met adwords?
  2. Analyse eigen website – Wat zijn uw bezoekersaantallen, hoe kun je dit analyseren? Op welke trefwoorden scoort uw huidige website, en wie linken er naar u?
  3. Strategie en keuze trefwoorden – Hoe kiest u de juiste trefwoorden en wat doet de concurrentie?
  4. Inrichting website – Wat is optimalisatie van een website; de 10 belangrijkste factoren. Wat zijn metatags, en welke valkuilen zijn er?
  5. Teksten schrijven – Teksten spelen een belangrijke rol bij zoekmachineoptimalisatie, waaraan moeten webteksten volden?
  6. Het belang van Linkbuilding – Waarom zijn links belangrijk, zijn alle links even belangrijk? Tips om je linknetwerk op een eenvoudige manier te vergroten.
  7. Gebruik Sociale netwerken –  Facebook, LinkedIn en Twitter zijn voorbeelden van populaire social media, hoe kun je deze media gebruiken om meer bezoekers op je website te krijgen? Hoe kun je deze media aan je website koppelen?

Deze cursus wordt meerdere malen per jaar gegeven, kijk voor meer informatie en de eerstvolgende data op MediaLab Wageningen