Djembe lessen en workshops

De Djembe is een Afrikaanse trommel, die je met je handen bespeelt. Je leert Afrikaanse ritmes te spelen. De ritmes komen vooral uit Guinee, maar ook ritmes uit Senegal, Ivoorkust en Mali komen aan bod. Deze ritmes hebben allemaal een betekenis, zo zijn er ritmes voor de jacht, geboorte, feest, volle maan etc…. De ritmes worden goed door combinaties van een bas, toon en slap uitgelegd.

In de lessen worden ritmes in verschillende partijen verdeeld Zo zijn er de breaks ( begin, wissels en eindigen) 1e partij 2e partij vraag en antwoord en solo partijen. Als een ritme is uitgewerkt, klinkt het als of je in Afrika zit en geeft het een mooi geheel.

De djembe’s worden begeleid door doun douns, dit zijn bastrommels in drie verschillende maten. Groot, midden en klein, deze worden ook behandeld in de lessen, waar je ook op leert spelen. Dit gaat met behulp van stokken, en kleine bellen. De doun douns laten het ritme nog meer tot zijn recht komen. In de lessen is het samenspel heel belangrijk, daarbij word ook individuele aandacht gegeven. Plezier en muzikaliteit komen hierbij samen.

Het is altijd leuk om gewoon een paar uurtjes te trommelen.

Dit gebeurt op scholen, verenigingen, bedrijven (teambulding) , fanfare orkesten, instellingen, etcetera. Het gaat erom ontspanning en activiteit te combineren. Je krijgt uitleg waar de trommels vandaan komen, waar ze van gemaakt worden, hoe ze onderhouden moeten worden en natuurlijk hoe er geluid mee gemaakt wordt (slagen).
Dan wordt het ritme uitgelegd en bespeeld. Na een uurtje speelt de groep al aardig samen. Aan het eind speelt de groep, die in tweeën verdeeld is, tegen én met elkaar. En dat is een groots muzikaal evenement!

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk gevorderd , beginners, jong en oud.
Losse workshops worden ook in rhenen en veenendaal gegeven:  zie optredens/workshops

Ook na schoolse aktiviteiten zitten in mijn programma, dit gaat met blokken van 5 tot 10 lessen va groep 3.
Heden gebeurd dit in de gemeente Ede, via Cultura of rechtstreeks 

Aangenaam! De djembe lessen worden door mij verzorgd.

De lessen in  worden gegeven aan de Dickenesweg 6, Bennekom.
Woensdag avond 19 tot 20.15 beginners, 20.30 tot 22.00 gevorderen.
 
INFO:
MARTIJN HOOGSTRA 
06-20442726
http://www.hiparikaan.com