Fotografie voor journalisten

Je schrijft voor een krant, een vaktijdschrift of een website. Naast het verhaal wordt ook een aantal foto’s geplaatst. ‘Of je die ook meteen kunt aanleveren, want met een digitale camera kan iedereen toch goede foto’s maken!’

Een goede foto maak je – net zoals een goed geschreven artikel – niet zo maar even. Enige basiskennis over de techniek van de fotografie is onmisbaar: hoe werkt m’n camera, wat is scherptediepte, hoe belicht ik een foto in moeilijke omstandigheden toch goed. En ook kennis over compositie, kadrering, perspectief is belangrijk om een goede foto te kunnen maken die een passende illustratie is voor je artikel.

Centraal in de workshop ‘fotografie voor journalisten’ staat het maken van een aansprekende foto bij je artikel.
Hoe maak je een goede portretfoto, hoe breng je diversiteit aan in je reportagefoto’s of wat maakt die landschapsfoto een interessanter beeld om naar te kijken!

Programma

De workshop wordt gegeven in twee delen – een avond ‘praktische theorie’ en een avond praktijkvoorbeelden en bespreking opdrachten. Veelvoorkomende situaties die je als journalist tegenkomt worden besproken en al doende wordt je meegenomen in de basisbeginselen van de fotografie. ‘Techniek volgt doel’ is het uitgangspunt.
Er wordt gewerkt met praktijk voorbeelden en opdrachten worden gezamenlijk (na)besproken.

Na deze workshop zul je beter instaat zijn om meer te doen met je fotocamera en kun je beter inspelen op bepaalde praktijksituaties waardoor je foto’s interessanter worden.

Kijk voor data en meer informatie op: MediaLab Wageningen »