Ingeborg Leeftink | Borgart

Wie ik ben

Mijn naam is Ingeborg Leeftink. Borg voor hen die me goed kennen. Ik ben opgegroeid midden in de bosrijke Achterhoek. Wellicht stamt uit die tijd mijn voorkeur voor ‘gewone’ zaken, zoals de dieren en planten die daar alom tegenwoordig waren.

Volgens de verhalen zat ik als kind al met mijn neus op de grond om maar niets te missen van alles wat zich daar afspeelde.Ik teken, schilder en maak linoprints. En als er ruimte over is ‘teken’ ik met steentjes: ik maak mozaïeken. Ik ben dol op kleur, dat zul je dus ook veel zien in mijn werk. Alhoewel… bij de linoprints is juist het grafische zwart-wit ook heel fijn om in te werken. Maar ook daar komt kleur veel terug.

Wat ik doe

Schilderen / tekenen

Ik maak schilderijen en tekeningen, met als inspiratie mijn eigen gedachten of de natuur. Waarbij dieren mijn voorkeur hebben.

Linoprinten

Met gutsjes, linoleum, veel geduld en wat inkt kun je mooie linoprints maken. Ik geef cursussen in mijn atelier in Wageningen.

Mozaïeken

Ook met gekleurde tegeltjes kun je ‘schilderen’. Op dinsdagavond geef ik mozaïekles in mijn atelier in Wageningen.

Meer informatie?

Meer info over de cursussen kun je vinden op mijn site. Of ga naar Cursus Linoprinten bij Borgart