Intuïtie(f) Ontwikkelen

Luisteren naar je innerlijke stem en je natuurlijke stroom volgen

Pasteltekening Elske Hoen

Kunstzinnig werken brengt je bij diepere lagen in jezelf. Dat gaat vanzelf. Je gaat voorbij de redeneringen en verhalen die je jezelf vertelt en komt bij dat wat er werkelijk toe doet. Op deze lagen kun je je innerlijke weerstanden en blokkades oplossen, via de juiste stappen in je kunstzinnig werk. Dan gaat je levensenergie weer stromen en vind je innerlijke rust, ontspanning en lichtheid.

In de wereld van kleuren, bewegingen en vormen leer je luisteren naar het zachte stemmetje diep van binnen. Het stemmetje dat weet wat goed voor jou is en welke dingen bij jou passen.

De boodschappen van dit stemmetje zijn vaak subtiel en worden heel gemakkelijk overstemd door je ego of je rationele denken. Daardoor doen we dingen die we niet leuk vinden, die niet bij ons passen of die ons zelfs ziek maken.

Leren leven met dit stemmetje – je intuïtie – als kompas, vraagt aandacht en een beetje moed. Want het is best eng om ineens allerlei dingen op een andere manier te gaan doen, zelfs in een tekening. Of om ‘nee’ te zeggen tegen dingen waar je anders ‘ja’ tegen gezegd zou hebben.

Als je die aandacht er iedere dag in stopt, met kleine stapjes, dan krijg je er geweldig veel levensvreugde, energie, gezondheid en innerlijke rust voor terug.

Het is geen weg van hard werken.
Integendeel. Het gaat over harmonie, afstemmen, liefde, overgave, jezelf open stellen, ontvangen, vertrouwen. Daarvoor is het nodig om een stap achteruit te doen. Om te luisteren, om waar te nemen, om je te verbinden met en dan pas te handelen. Of juist niet. Soms is toelaten in plaats van handelen nodig.

Wil jij dit ook?
Luisteren naar je intuïtie en varen op je innerlijke wijsheid?

Doe dan mee met Intuïtie(f) Ontwikkelen en ga aan de slag met het thema dat voor jou nu actueel is.

Kijk op de website voor alle informatie
https://www.vitaalkunst.nl/therapie-coaching/359-intuitie-f-ontwikkelen

Data:
Iedere woensdag- en/of vrijdagochtend van 10.00 tot 11.45 uur, behalve in de schoolvakanties. Start na de voorjaarsvakantie op 6 maart.

Locatie:
Vitaalkunst, Nienke v. Hichtumstraat 20, Wageningen