Open ateliers in het Stadsatelier

Open ateliers
Het open atelier is een werkplaats bij het Stadsatelier in Wageningen voor iedereen die redelijk zelfstandig aan de slag kan, met een beetje begeleiding. Je werkt op eigen niveau en ontmoet leuke mensen om technieken en ervaringen mee uit te wisselen. Meer informatie en het weekprogramma staan op onze website: www.stadsatelier.nl
Op woensdagmiddag zijn ook kinderen welkom in het atelier. Iedere week is het een verrassing wat het thema wordt.We stemmen dit af op de seizoenen en feestdagen en op de wensen en mogelijkheden van de groep.

Technieken
Naailes
Je eigen kledingstukken zelf leren maken. Eerst een patroon (model van een kledingstuk) uitzoeken en overtrekken op papier. Vervolgens het patroon uit de door jouw uitgekozen stof knippen. In het atelier zijn alle benodigde materialen, naaimachines en een lockmachine beschikbaar. Er is begeleiding aanwezig van vakkundige naaidocenten. Op maandagmiddag kan je ook accessoires maken (tassen, petten, etc.)
Mozaïek
Met de mozaïektechniek kun je mooie dingen voor jezelf maken of originele cadeaus voor anderen. Er zijn vele toepassingen voor zowel binnen als buiten. Het materiaal varieert van tegels tot glas en gebroken serviesgoed, van schelpen tot porselein en kiezelstenen. We beginnen altijd eenvoudig en daarna is het natuurlijk mogelijk om je verder te ontwikkelen. Dan komt bijvoorbeeld het mozaïeken van een trap of een beeld binnen  bereik.
In het open atelier kun je werken aan je eigen product of aan projecten voor het Stadsatelier. Spiegellijstjes, bloempotten, dienbladen, paneeltjes of tafelbladen, van alles is mogelijk. Iedereen die een mozaïek maakt, ervaart hoe ontspannend het is om te puzzelen met de stukjes gekleurde steen of tegel.

Andere technieken die je in het Stadsatelier kunt doen zijn weven op donderdagmiddag; tekenen en schilderen op maandag- en dinsdagmiddag.

Informatie
Openingstijden
Ochtend 9.30 – 12.00 uur
Middag 13.30 – 16.00 uur
Avond 19.30 – 21.30 uur
Mozaïek
Maandag, dinsdag en donderdag de hele dag, woensdag- en vrijdagochtend en donderdagavond.
Naailes
Maandagmiddag en avond, dinsdag de hele dag, vrijdagmiddag.

Kosten
Strippenkaart € 18,- voor 6 dagdelen
(inclusief koffie of thee, gebruik atelier en gereedschap, exclusief materialen)

Het Stadsatelier
Harnjesweg 84
6706 AV Wageningen
tel: 0317 413377
email: stadsatelier@solidez.nl
website: www.stadsatelier.nl