SchrijfPassie

Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat er in je verborgen ligt.

Vloeiend schrijven. Je eigen creativiteit aanboren en gebruiken. Nieuwe ideeën, nieuwe mogelijkheden zien en vooral plezier hebben in het schrijven. SchrijfPassie laat zien wat er in je verborgen ligt. Niet het eindproduct staat centraal, maar het schrijfproces, waarbij persoonlijke groei de focus is. Voor alle workshops en cursussen geldt, dat kennis en/of ervaring niet vereist is.

 

Meerdaagse cursussen:

Creatief schrijven             

 In de cursus Creatief schrijven leer je allerlei technieken uit de wereld van creatief schrijven. Dit is een bijzondere manier van luisteren naar zelf en contact te maken met wat er in je leeft en wat gehoord en verwoord wil worden. Je leert niet ‘mooi’ te schrijven. Het gaat om het proces en niet om het product. Het is altijd goed, omdat het fragmenten van jouw verhaal zijn.

De technieken variëren van het werken met beeldmateriaal, en gedichten, schrijven aan de hand van thema’s en associaties. Met deze technieken kun je op je werk of thuis ook aan de slag. Creatief schrijven is voor iedereen die plezier heeft in schrijven en daar meer creativiteit in wil leggen. Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven en ook kennis van creatief schrijven is niet nodig. De cursus is laagdrempelig en geschikt voor jong en oud. Luister naar wat je pen je vertelt.

Data: 23 en 30 maart, 6 en 13 februari van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten 100 euro. Locatie: Majoor Jacomettiweg 19 in Rhenen.

In de voetsporen van de heldin: ontdek stap voor stap het verhaal van je eigen leven.

 Het gelijknamige boek van Edith de Wit, is de inspiratiebron geweest voor het schrijven van deze cursus, bestaande uit vier dinsdagochtenden van 9.30 tot 13.00 uur.

“Stel je voor: er wordt een doos bij je afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naartoe brengen, je weet alleen niet waarheen. Wat zou jij doen? Trek je ze aan? Zet je ze achterin je kast? Of breng je ze meteen naar de kringloop?”

In deze cursus volg je het verhaal van de heldin en tegelijkertijd geeft het je de mogelijkheid patronen uit je eigen leven te vinden (en te veranderen als je wilt). Je ontdekt hoe betekenisvol verhalen zijn en hoe je jezelf in verhalen herkent. Als je je eigen verhaal kent, sta je steviger in je schoenen en kun je met meer vertrouwen nieuwe wegen bewandelen en je eigen verhaal maken. Je verhaal wacht op je!

Data: 6 en 20 maart en 3 en 17 april van 9.30 tot 13.00 uur. Locatie: majoor Jacomettiweg in Rhenen. Kosten: 200 euro, incl btw.                                                                

Schrijvend pelgrimeren

 

Een pelgrimstocht door je innerlijk. Een reis door jouw innerlijk landschap waarbij niet de aankomst telt, maar de tocht zelf! Door middel van schrijfopdrachten gaan we op weg aan de hand van de volgende thema’s: de voorbereiding, het vertrek en het afscheid, onderweg, verdwalen, ontmoetingen, loslaten, verdieping en terugkeer.

Groot voordeel van pelgrimeren op papier is dat je de opgedane ervaringen meteen mee kunt nemen in je dagelijkse leven. Je hoeft voor deze pelgrimage geen schrijven in hart en nieren te zijn, Wat je schrijft hoeft niet ‘mooi’ of ‘literair’ te zijn. Een wandelaar maakt ook geen danspasjes, maar zet zijn ene voet voor de ander. Het gaat om het onderweg zijn, om het in beweging brengen van je innerlijke wereld. Niet volgens een voorgeschreven route, maar met je hart als kompas. Ga jij mee op reis?

Locatie: strand van Kijkduin. Kosten voor twee dagen schrijven zonder overnachting, met lunch, koffie/thee: 200 euro.

Online cursussen:

    De Wand        

Het boek “De Wand” van Marlen Haushofer dient als inspiratiebron van  deze schriftelijke cursus. Hoe zou het zijn als je denkt een weekend in de bergen door te brengen en je komt de volgende ochtend tot de ontdekking dat je alleen bent en dat er een wand is komen te staan die je afsluit van de rest van de wereld?  Je moet overleven met een hond, koe en kat. Wat doet dat met je?

Ik geef je schrijftechnieken die je meenemen in de leefwereld van de hoofdpersoon en misschien in die van jou. Voel je vrij te schrijven en luister naar wat er in je verborgen lig. Laat je verrassen door je pen. Ervaring met schrijven is niet nodig. De schrijfopdrachten stuur ik je wekelijks per mail toe.

In gesprek met je hart

Twintig schrijfoefeningen om te ontdekken wat er in je leeft.

Naar je toe schrijven in 365 dagen

Elke dag een citaat en een afbeelding ter inspiratie.

Workshops op de Majoor Jacomettiweg 19, 3911 BP Rhenen:

“Zelfportret schrijven”: 27 maart van 9.30 tot 12.00 uur

Je pen als schilderskwast, je schrijfblok als doek. Je gaat in deze workshop de mooiste versie van jezelf schrijven. Je neemt een foto van jezelf mee en daar gaan we mee aan de slag. Door middel van creatieve schrijfoefeningen laat ik je een heel ander beeld zien van jezelf, dan dat je dagelijks in de spiegel ziet. Uiteindelijk neem je een zelfportret mee naar huis, die de moeite waard is om in te lijsten. Verras je zelf!

“De tuin als metafoor”

 De tuin als metafoor van je leven. Schrijvend dwalen we door je tuin. Waar valt je oog op? Wat wil je oogsten? Wat woekert en wat wil je uitdunnen? Wat wil je oogsten en straks zaaien? Weke kleuren mis je in je tuin? Is er onkruid aanwezig? Wat blijft achter in groei en verdient kunstmest? De schrijver Leonard Woolf zag de tuin als een minibeschaving, “die altijd maar en paar stappen verwijderd d is van verval en jungle. Je moet eraan blijven werken om ‘m gezond te houden. De tuin is als het leven”

Voor deze workshop is geen schrijfervaring vereist, evenmin groene vingers. Laat je verrassen door wat er in je tuin bloeit.

Donderdagmiddag 24 mei van 13.30 tot 16.00 uur in Elst (bij Rhenen)

Schrijven op de Greb

 Wanneer het goed weer is, verzamelen we om 13.15 uur op de parkeerplaats van de Militaire Begraafplaats op de Grebeberg. De wandeling naar de Koningstafel is niet geschikt voor mensen met een handicap. We lopen in stilte door het bos. Eenmaal aangekomen bij de Koningstafel, gaan we schrijven over de ons omringende natuur. De creatieve schrijfoefeningen nodigen jou als het ware ut om te schrijven. Schrijfervaring is niet vereist. Geniet van het schrijven en de natuur om je heen.

Mocht het weer niet goed zijn, schrijven we aan mijn eettafel, ook op de Geb.

Vermeld bij aanmelding je telefoonnummer.

Datum: donderdagmiddag 17 mei van 13.30 tot 16.00 uur

Etty als gids door ons innerlijk landschap

 Deze workshop is een introductie op de cursus, die in het najaar in Rhenen wordt gegeven, maar kan ook los worden gevolgd.

Etty van Hillesum is een jonge vrouw (1914 Midelburg-30 november 1943 Auschwitz), die in haar dagboeken en brieven haar leven in de schaduw van de oorlog heeft vormgegeven. Ze geeft een eigen stem aan de wereld om haar heen en haar openhartige en nietsontziende zelfonderzoek, haar spirituele ontwikkeling, haar liefde voor de medemens, haar literaire ambities en haar diepe inzichten, maken dat haar boeken onverminderd actueel zijn.

Aan de hand van citaten van Etty uit “In duizend zachte armen, gedachten bij elke dag van het jaar” geef ik schrijfoefeningen die je uitnodigen jouw innerlijk landschap te ontdekken.

Datum: dinsdagavond 8 mei va 19.30 tot 22.00 uur

Schrijven tussen de koeien

 Koeien zijn van nature mindfull en geaard. Zij leren ons te leven in het moment. Schrijven tussen de koeien is bij uitstek een workshop waarin je vanzelf in de modus van onthaasting schiet.

De schrijfoefeningen versterken het gevoel van ontstressen. Laat je inspireren door deze viervoeters! Je hoeft niet te kunnen schrijven om deze workshop te kunnen volgen. Het gaat vooral om het proces. Laat je meeslepen door het goed koeienleven!

Datum: dinsdag 26 juni van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten: 35 euro

Alle andere workshops kosten 25 euro per stuk.

Workshops op maat: schrijven met vriendinnen, familie, collega’s of workshops op maat zijn ook mogelijk. Informeer ernaar. Prijs op navraag.

Cadeaubonnen zijn mogelijk in elk gewenst bedrag.

Voor meer informatie of aanmelding:

Conny Plomp

info@schrijfpassie.nl
www.schrijfpassie.nl

Ook te volgen via twitter, linkedin en http://about.me/plompconny
Tel. 06-20633203

Dit bericht is geplaatst in Cursus / Les, Schrijven & vertellen, Workshop. Bookmark de permalink.