SchrijfPassie

Schrijvend vanuit je hart, ontdekken wat er in je verborgen ligt.

Vloeiend schrijven. Je eigen creativiteit aanboren en gebruiken. Nieuwe ideeën, nieuwe mogelijkheden zien en vooral plezier hebben in het schrijven. SchrijfPassie laat zien wat er in je verborgen ligt. Niet het eindproduct staat centraal, maar het schrijfproces, waarbij persoonlijke groei de focus is. Voor alle workshops en cursussen geldt, dat kennis en/of ervaring niet vereist is.

Meerdaagse cursussen:

The Artist’s way: in twaalf weken je eigen inspiratie vinden

Ben jij benieuwd naar de kunstenaar in jezelf? Verlang jij ernaar je creatieve talenten te ontdekken? Wil jij meer inspiratie in het leven van alledag halen? Zijn jouw creatieve bronnen opdroogt? Wil jij je creatieve dromen uit later komen?

Keri Smith zegt: “Creativiteit is de weg naar alles. Het gaat over de wereld op een nieuwe manier durven te bekijken. Magie vinden in het alledaagse”

Creativiteit gaat dus over meer dan goed kunnen schilderen, toneelspelen, schrijven of muziek maken. Het gaat ook om scheppen, ontwerpen, uitvinden, experimenteren, risico’s nemen, fouten maken, lol hebben en nieuwe oplossingen zoeken. Het gaat er niet om dat je en tweede Beethoven, Rodin of Rembrandt wordt. Het gaat er om, dat jij je talenten met plezier ten volle benut.

Wanneer we ons losweken van het stemmetje van binnen (de valse innerlijke criticus) dat al zeurt, dat het niet deugt voordat we zijn begonnen, gebeurt er iets moois. Als we kijken naar wat er is en niet wat we willen wat er is, komt er ruimte voor creativiteit. Iedereen is creatief!

De Amerikaanse schrijfster, regisseur en producer Julia Cameron heeft het boek “The Artist’s way” in 1992 geschreven. De methode die zij hanteert om de kunstenaar in jezelf naar boven te halen en de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan op te heffen is een hele praktische. “Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd door een nare leraar, een afgunstig vriend of jaloerse ouders, Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken”, aldus Julia Cameron op de achterflap van het boek.

De basis van deze methode bestaat uit het dagelijks schrijven van ‘ochtendpagina’s (drie pagina’s. handgeschreven, iedere ochtend) en het wekelijkse ‘kunstenaarsafspraakje’(eens per week, twee uur iets leuks doen in je eentje) en een dagelijkse wandeling van 20 minuten (loopmediatie). Daarnaast zijn er wekelijks opdrachten. De cursus is intensief en vraagt commitment. Houd rekening met een investering van een half uur tot een uur per dag gedurende 12 weken naast de wekelijkse bijeenkomsten aan mijn eettafel.

Wekelijks delen we onze ervaringen, evalueren we de afgelopen week en kijken we vooruit op de week die komen gaat. Creatieve opdrachten vormen en onderdeel van de bijeenkomsten. In een sfeer van veiligheid wil ik een ieder de gelegenheid geven te groeien in haar creatieve proces.

Data: dinsdagmiddagen 25 september, 2, 9, 16, 23 en 30  oktober, 6, 13, 20 en 27 november 4 en 11 december van 13.30 tot 16.00 uur.

Locatie: Majoor Jacomettiweg 19

Kosten: 352 euro, inclusief btw, koffie/thee en materialen. Het boek moet je zelf aanschaffen.     

Etty: gids door ons innerlijk landschap

Aan de hand van citaten van Etty uit  “Etty. De nagelaten geschriften van Etty Hillesum 1941 – 1943” geef ik schrijfoefeningen die je uitnodigen jouw innerlijk landschap te ontdekken. We delen met elkaar de teksten zodat we zelf betekenis geven aan wat we hebben geheven. Wanneer het te persoonlijk is, mag je uiteraard “passen”

Locatie:  Gebouw “De Vlam”,  Beukenlaan 2 3911 XK Rhenen

Data: 3, 10, 17 en 24 oktober van 19.30 tot 22.00 uur. Aanmelden is mogelijk tot 24 september via www.schrijfpassie.nl

Kosten: 150 euro, incl. koffie/thee

(Foto: Joods Historisch Museum/Joods Cultureel Kwartier, met dank aan Anton Kras) 

Online cursussen:


  De Wand        

Het boek “De Wand” van Marlen Haushofer dient als inspiratiebron van  deze schriftelijke cursus. Hoe zou het zijn als je denkt een weekend in de bergen door te brengen en je komt de volgende ochtend tot de ontdekking dat je alleen bent en dat er een wand is komen te staan die je afsluit van de rest van de wereld?  Je moet overleven met een hond, koe en kat. Wat doet dat met je?

Ik geef je schrijftechnieken die je meenemen in de leefwereld van de hoofdpersoon en misschien in die van jou. Voel je vrij te schrijven en luister naar wat er in je verborgen lig. Laat je verrassen door je pen. Ervaring met schrijven is niet nodig. De schrijfopdrachten stuur ik je wekelijks per mail toe.

In gesprek met je hart

Twintig schrijfoefeningen om te ontdekken wat er in je leeft.

Naar je toe schrijven in 365 dagen

Elke dag een citaat en een afbeelding ter inspiratie.

Wherever you go, there you are

Schrijven zonder oordeel over wat er in je leeft.

De natuur in 17 lettergrepen

Haiku’s schrijven.

Brieven schrijven

Twaalf schrijfopdrachten om brieven te schrijven.

Workshops op maat: schrijven met vriendinnen, familie, collega’s of workshops op maat zijn ook mogelijk. Informeer ernaar. Prijs op navraag.

Cadeaubonnen zijn mogelijk in elk gewenst bedrag.

Voor meer informatie of aanmelding:

Conny Plomp

info@schrijfpassie.nl
www.schrijfpassie.nl

Ook te volgen via twitter, linkedin en http://about.me/plompconny
Tel. 06-20633203

Dit bericht is geplaatst in Cursus / Les, Schrijven & vertellen, Workshop. Bookmark de permalink.