Workshops Presenteren & beeldend vertellen, open inschrijving 2017

‘De Kunst van het Presenteren’; inspireren, overtuigen en verbinding met uw publiek.

In deze workshop presenteren gaat u zelf aan de slag met beeldend vertellen en authentiek presenteren. U neemt uw  publiek mee te nemen in de wereld van de verbeelding en hoe uw publiek te boeien. U leert te inspireren of te overtuigen met uw verhaal. U gaat tevens op zoek naar verbinding met uw eigen verhaal vanuit uw eigen drijfveren en bron.

Inhoud  

In deze workshop gaat u zelf aan de slag met beeldend vertellen en presenteren. De basis van vertellende vertelstructuur, fantasietraining en presentatie komen aan de orde. U leert middels improvisatie uw presentatie naar uw eigen hand te zetten, interactie met uw publiek op te bouwen en de ruimte optimaal te gebruiken. Naast improvisatie wordt er ook gewerkt met bestaande verhalen. U gaat op zoek naar verbinding met uw eigen verhaal vanuit uw eigen drijfveren. Uw eigen fantasie, creativiteit en durf boordt u aan.

Resultaten

  •  U kunt verhalen gebruiken als beeld, om ‘aan te raken’, om iets onder de aandacht te brengen, te verduidelijken of om een toekomst perspectief te schetsen.
  •  U weet ontspannen te spreken en uw publiek te boeien, te inspireren, interactie op te bouwen.
  • U weet te overtuigen of uw impact te vergroten.
  • U weet te improviseren, uw presentatie naar uw eigen hand te zetten.
  • U presenteert  authentiek en vertelt uw eigen verhaal vanuit uw eigen drijfveren en bron.

Vorm

Er wordt met de hele groep, individueel en in kleinere groepen gewerkt. Naast improvisatie en fantasietraining wordt er ook gewerkt met bestaande verhalen. Rekwisieten, beeldende kunst, spel, kleurgebruik en stilte kunnen inspiratiebronnen zijn die in de geheel verschillende werkvormen gebruikt zullen worden. Voorbereiding en ervaring is niet nodig.

 Voor wie

Voor een ieder die zich aangesproken voelt tot het presenteren en vertellen, beroepsmatig of in eigen kring. Geschikt voor managers, adviseurs, docenten, zelfstandige professionals, voorgangers, studenten en particulieren.

Uitgangspunt

Deze workshop vraagt om durven fantaseren. Fantaseren is loslaten, associaties durven maken. Creatief zijn vraagt om vertrouwen en onderling respect. Deze sfeer vormt het uitgangspunt van deze workshop.

Accomodatie: In het prachtige Dominicanenklooster in Huissen ervaart u zowel vaart als verstilling. De bankjes in de prachtige kloostertuin met haar oude rode beuk een heerlijke plek. Je overnacht op een kamer en de maaltijden met de andere deelnemers gaan in het ritme van het kloosterleven.

Data in 2017

Workshops in het Dominicanen klooster nabij Arnhem van

Woensdagavond 15 maart 2017 19.00 tot vrijdag  17 maart  16.30 

of weekend workshop in het najaar

Vrijdag 3 november 2017 19.00 tot zondag 5 november 2017 16.30

Kosten: inkomensafhankelijk, circa € 239,- tot € 339,- incl. Programma, materialen, overnachtingen, koffie/thee en alle maaltijden.
Opgave Dominicanen Klooster Huissen

Docent, Inspirator : Henriëtte de Graaf is inspirator in veranderingsprocessen, spreker en verteller, biedt teamontwikkeling, workshops en presentatietrainingen; ondernemer ZILT theaterwerk. Haar manier van werken is fris en ze creëert een setting bij de deelnemers van kunnen en durven experimenteren. Haar kracht ligt in het kijken naar mogelijkheden, verrassende werkvormen en het kunnen overzien van complexe processen, waarbij verbinding belangrijk is. Zij heeft de Master ‘Methodiek, Beleid en Innovatie’, de HBO Welzijnswerkopleiding en een Theaterregie opleiding afgerond. Haar opdrachtgevers binnen maatschappelijke instellingen, het bedrijfsleven, overheden en het (beroeps-) onderwijs. Uit de pers: ‘Al jaren een schatkamer met een krachtig en inspirerend aanbod’  & ‘ZILT zet mensen in beweging’ “Henriëtte de Graaf weet je mee te nemen op de meest fantastische reizen door de verbeelding. Een wereld vol verrassingen”. Lees meer recensies en pers.

Maatwerk of  incompany

Deze workshop kan op maat worden toegepast of als incompanytraject worden aangeboden. Neem gerust contact op voor meer informatie of telefoon 0317 316801. Ik denk graag met u mee.