Gitaarles

docent Rob Barnhoorndocent: Rob Barnhoorn
info@taalmuziek.nl  of  0317-426165
http://www.taalmuziek.nl/htm/gitaarles.htm

doelgroep: beginners en halfgevorderden
leeftijd: kinderen vanaf 8 jaar, tieners en volwassenen
plaats: bij de leerling thuis, dus ambulant.

tarief: € 30,00 per uur (vanaf 21 jaar excl. 21% BTW).
frequentie: 1 lesuur per 2 weken.

Aanpak en lesplan

Eerste les is een betaalde proefles, waarbij de leerling beslist of mijn aanpak bevalt en een eerste opzet voor een lesplan gemaakt kan worden. Bij mijn lessen behandel ik akkoorden (begeleiding), melodiespel (sologitaar), baslijnen, muziektheorie, muzikale timing, basisritmes en slagtechnieken. We werken met notenschrift en/of tabulatuur, afhankelijk van stijl en voorkeur. De ervaring leert dat een lesfrequentie van een uur per twee weken goed uitwerkt. Binnen de les is veel ruimte voor variatie en uitdiepen van wat aan bod komt. Kortom, er is meer rust. Tussen de lessen in heeft de leerling meer gelegenheid om gewoon lekker gitaar te spelen in plaats van alleen maar de volgende les voor te bereiden.

Leerproces

Als studiebegeleider heb ik voorheen gewerkt met leerlingen met een leerproblematiek vanwege ASS (autisme), ADHD/ADD, dyslexie, faalangst of perfectionisme. Mijn ervaring op dit gebied gebruik ik ook bij mijn muzieklessen. Samen met de leerling kijk ik welke aanpak het beste voor hem of haar werkt, en kijken we hoe een leerling plezier krijgt (en houdt) in het maken van muziek. Bij mijn aanpak is het uitgangspunt dat plezier de beste drijfveer is om regelmatig te spelen en te oefenen. Mijn lessen zijn dan ook op maat, en gericht op de solo op elektrische gitaarmuzieksmaak van de leerling. Na enige tijd evalueren we hoe het gaat en passen op grond daarvan de lessen aan.

Muziekstijlen

De stijlen die ik aanbied zijn heel divers: Bij de jongsten gaan we aan de slag met kinderliedjes, bij de wat oudere kinderen werken we ook met popmuziek. Tieners en volwassenen kunnen zich verder specialiseren in slaggitaar, sologitaarspel of de basis voor basgitaar in de volgende stijlen:

Popmuziek / Folk / Blues / Rock / Hard Rock / Soul / Funk / Latin

slaggitaar:

https://www.dropbox.com/s/2jf2e15hselv0mm/slaggitaar%2016e%20feel%20Le%20Freak.MOV?dl=0

Caprice: https://www.dropbox.com/s/57mhm4ii9s26yve/2017-07-10%20-%20Caprice.MOV?dl=0

Ik bied in principe lessen aan voor vier typen gitaren: Western en Spaans/klassieke gitaar, elektrisch (stratocaster-type) en basgitaar (zie foto’s). De meeste leerlingen kiezen echter voor les op de Spaanse/klassieke gitaar, dat een goed instrument is om basisvaardigheden als het spelen van akkoorden, melodieën en basloopjes op te leren.

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG) van kracht in de gehele EU. Hieronder vindt u daarom informatie over de manier waarop ik gegevens opsla van leerlingen t.b.v. de geboden muzieklessen.

  • naam en contactgegevens zoals vermeld op facturen worden in het financieel archief opgeslagen. De belastingdienst verplicht namelijk om klantgegevens m.b.t. gegenereerde inkomsten 7 boekjaren te bewaren en, voor zover van toepassing, bijbehorende BTW-data gedurende 10 jaren te bewaren. Deze gegevens worden voor de veiligheid off-line bewaard en op uw verzoek kan ik inzage in de u betreffende klantgegevens bieden.

  • overige contactgegevens en lesgegevens, zowel schriftelijk (zoals aantekeningen op papier) als electronisch (zoals ontvangen en verstuurde e-mail), worden opgeslagen in het archief gedurende de periode waarin lessen genoten worden, alsook gedurende 1 jaar na beëindiging van de lessen. Na beëindiging van de lessen kunnen deze gegevens echter op verzoek per omgaande door mij verwijderd worden uit het archief.

 

western-gitaar-1 Spaanse-gitaar-1 bas-gitaar-1 elektrische-gitaar-1