Speksteen bewerken, meditatief boetseren, zielenreis

La Faye. Beeldende workshops & Kindercoach en ouderbegeleiding. 

Wageningen

 

Workshopreeks intuïtief/meditatief werken met klei, speksteen of foto’s/zielenselfie

Als ik zelf beeldend werk, werk ik altijd intuïtief. Onder mijn handen ontstaat een beeld, wat ik meestal van te voren niet helder heb. Al spelend en onderzoekend met het materiaal verschijnt er een vorm. Naderhand blijkt dat dit beeld al onbewust in mezelf aanwezig was.

Bij deze reeks gaat het dus niet om het eindresultaat, alhoewel ik zelf  een mooi werk wel waardeer. Het gaat over het proces, de weg er naar toe. Tot je beeld af voelt. Wat kom je onderweg tegen in jezelf? Dat kan van alles zijn; plezier, weerstand, een kritische stem, verdriet. Het mag er allemaal zijn. Het gaat om jouw verhaal. Het gaat om jouw verlangens of wens. Echt even tijd maken voor jezelf.
Elke les start met aandacht voor jezelf. Even naar binnen keren d.m.v. een gedicht, muziekstuk of visualisatie. Waarna je handen met het materiaal aan de slag gaan.
Elke les staat een ander materiaal centraal; meditatief boetseren met klei, intuïtief werken met speksteen en een zielenselfie/collage maken met foto’s. Door een korte schrijfopdracht wordt de betekenis van je beeld helder en/of geef je er woorden aan. We sluiten de les af met een korte uitwisseling van de ervaringen wie daartoe de behoefte voelt.

2x per jaar te volgen; in mei/juni en in dec/jan

Informeer naar de data!

Start workshop: 9.30u. Afronding: rond 12u.
Kosten workshopreeks: E90,- incl materialen, koffie/thee en wat lekkers. Losse workshop: E35,
Voor meer info/opgave: info@lafaye.nl

 

Speksteen workshops jongeren en volwassenen

Je kunt zelf kiezen wat je gaat maken. Een hanger voor aan een ketting, een raamhanger, een beeldje….. Ik help je op weg. Speksteen is helemaal niet moeilijk om te bewerken. Je mag erop vertrouwen dat je handen weten wat ze willen maken. Er zijn raspen, schuurpapier, schraapmesjes, een zaag en een boormachine aanwezig. Ik laat je zien hoe het werkt. Ook als je nog nooit iets van speksteen hebt gemaakt kun je meedoen. Op aanvraag plan ik voor een groepje van max. 6 personen een workshop speksteen bewerken in. Je bent dan 2,5- a 3 uur bezig met een steen. Lees verder speksteen workshops  In de schoolvakanties bied ik ook ouder-kind workshops aan!

Meditatief werken; boetseren, tekenen, schrijven en zielencollage maken.

Wil je even tijd nemen voor jezelf, loskomen van je werk, gezin of spanning die je ervaart? Dan is meditatief werken een mooie vorm. Je hoofd mag tot rust komen. Je gaat je afstemmen op jezelf en je behoeftes. Je gaat op reis in jezelf. Je handen laten zien wat in je leeft en wat zichtbaar wil worden. Je beeld vertelt je een verhaal. Ik help je er woorden aan te geven. Ontdek de stilte in jezelf. Lees verder: Meditatief werken

Zielenreis

Voel je de behoefte te ontdekken waar je warm van loopt? Waar je ziel blij van wordt? Deze tijd maakt je misschien bang, onzeker, vermoeid of boos. Gun je jezelf de tijd en ruimte om daar je weg in te vinden? Dan kan de Zielenreis je mogelijk verder helpen.

Tijdens deze Zielenreis ga je voelen en naar binnen keren. Met muziek, gedichten, meditaties en visualisaties. En op allerlei manieren ga je naar buiten brengen wat je ontdekt. Je gaat schrijven, tekenen, collages maken, boetseren en oefeningen in de natuur doen.

Laat je licht schijnen op wie je van binnen bent, en ontdek kansen om je te ontwikkelen.
We werken met mooie materialen, in een kleine groep, in een fijne ruimte. De 3e ochtend werken we buiten in de natuur. Ga je mee op Zielenreis? Ik hoop je te ontmoeten.

Lees verder: Meditatief werken

Cursus meditatief boetseren

Door je handen te volgen tijdens het bewerken van de klei ontstaat er een beeld. Voelen, aanraken, ervaren, weerstand, onrust, innerlijke gedachten, ontspanning, plezier, het mag er allemaal zijn.

Het gaat er bij meditatief boetseren niet om dat je een perfect kleiwerkstuk maakt. Het gaat om jouw verhaal, jouw ervaring, jouw handen die de klei vormen en waarin je je uitdrukt.

Elke les start met een verhaal, gedicht, muziekstuk of meditatie, waarna je handen in de klei gaan werken. We sluiten de les af met een korte uitwisseling van de ervaringen wie daartoe de behoefte voelt. Lees verder: Meditatief werken

Workshop ‘zielen’ selfie maken

Tegenwoordig maak je heel makkelijk met je mobiel een selfie van jezelf, van je buitenkant. Een ‘zielen’ selfie is een foto van je binnenkant. Het is een eenvoudige manier om contact te maken met je gevoel en je diepere verlangens. Je zoekt foto’s uit tijdschriften waar je je toe aangetrokken voelt, waar je ziel op dat moment door geraakt wordt. Deze foto’s scheur je uit. Een selectie uit de foto’s plak je op een blanco kaart. Door een schrijf opdracht krijg je de persoonlijke betekenis van je kaart helder. Lees verder: Meditatief werken

Beeldende lessen dagbesteding

Op dit moment geef ik bovenstaande lessen aan bezoekers van het Odensehuis te Wageningen en Doorwerth.

 

Praktijk La Faye ondersteunt kinderen & hun ouders of volwassenen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het leren omgaan met je gevoelens, of bij het vinden van een nieuwe richting in je leven. Door te leren contact te maken met je lijf en je gevoel ga je ontdekken wie je bent en wat je wilt, of niet wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig. Voor individuele begeleiding zie ouder en werkwijze